Classificatie van douchedeuren

- Aug 15, 2019-

1


De douchedeur heeft drie hoofdstijlen: gebogen, vierkant en in lijn. De gebogen en vierkante douchedeuren zijn geïnstalleerd in een verticale hoek en zijn verdeeld in een badgedeelte op de hoek van de badkamer. Ze zijn geschikt voor gebruik in een iets grotere, vierkante badkamer. De inline douchedeur bestaat uit een glazen deur en een glazen scherm verbonden door een metalen scharnier in een rechte lijn. De twee uiteinden zijn respectievelijk bevestigd aan de tegenoverliggende twee muren, en een einde van de badkamer is gescheiden en verdeeld in een badgedeelte, normaal gebruikt in rechthoekige badkamers of onregelmatig gevormde badkamers.

Volgens de manier van de deurschakelaar is de douchedeur verdeeld in een schuiftype en een zwenktype. De vroege douchedeuren waren allemaal glijdend type. De schuiven werden geïnstalleerd op de basis en de bovenkant van de douchedeur en de deuren werden ingebed in de schuifrails om heen en weer te schuiven voor het schakelen. Omdat de rails gevoelig zijn voor vervuiling of vallen in harde voorwerpen, is het niet gemakkelijk schoon te maken, wat kan leiden tot slechte deuropening en schade. Bovendien heeft de glijrail zelf tekortkomingen zoals een korte levensduur en veel lawaai tijdens het duwen en trekken, dus de douchedeur van hogere kwaliteit is over het algemeen opgewaardeerd naar het scharniertype. De douchedeur van de draaideur heeft meestal een frameloos ontwerp en het uiterlijk is eenvoudig en soepel, wat over het algemeen door de consument wordt verwelkomd.

Het gewicht van het glas van de draaideurkdeur wordt volledig gedragen door het scharnier. Omdat de glazen deur zwaar is, is de kwaliteit van het scharnier een essentieel element voor veilig en moet het bestand zijn tegen corrosie, vermoeidheid en belasting. Er zijn twee soorten scharnieren in verschillende materialen op de markt: koperen scharnieren en roestvrijstalen gegoten scharnieren. Gegoten scharnieren van roestvrij staal zijn iets beter qua uiterlijk, sterkte en weerstand tegen corrosie. Daarom gebruiken meer bekende merken vaak roestvrij staal. De scharnieren zorgen ervoor dat de douchedeur veilig in gebruik is en verlengt de levensduur.